Ένα από τα πιο ωραία λαδερά φαγητά, είναι τα πλατιά φασολάκια παραδοσιακά. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και νόστιμη ,αλλά το ότι είναι λαδερό φαγητό δε σημαίνει ότι θα το παρακάνουμε στο λάδι. Χρειάζεται τόση ποσότητα που να αφήνει το άρωμα του όχι να σκεπάζει τα αρώματα των φασολιών. Ελάτε να τα φτιάξουμε με το τρόπο μου,που μπορεί να είναι και ο δικός σας τρόπος.
- Prep Time5 min
- Cook Time30 min
- Total Time35 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά:
- 1 κιλό φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα (ή φρέσκα εποχής καθαρισμένα)
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο χοντροκομμένο
- 2 ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
- 100ml χυμό ντομάτας παχύρρευστη
- 1/2 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομματάκια
- 2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι ξερό βασιλικό ή 3,4 φύλλα αν έχετε φρέσκο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία για τα πλατιά φασολάκια παραδοσιακά της κυρίας Αριστέας:
Βάζουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο στη κατσαρόλα να ζεσταθούν και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Μόλις ξανθίνει προσθέτουμε τις ντομάτες και τη πιπεριά σε κομματάκια. Αφήνουμε να βράσει γύρω στα δύο λεπτά.
Ρίχνουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε ελαφρά με το κουτάλι να ενωθούν με τη σάλτσα.
Κατόπιν ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα φύλλα βασιλικού ή 1/2 κουταλάκι ξερό . Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας,το αλάτι και το πιπέρι. Ανακινούμε τη κατσαρόλα.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου.
Πάντα ελέγχουμε το φαγητό μας όταν σιγοβράζει μήπως χρειάζεται λίγη ποσότητα νερού,αν και ο χυμός ντομάτας και οι ντομάτες καλύπτουν τη ποσότητα υγρού που χρειάζεται ώστε να βράσουν τα φασολάκια.
Πέντε λεπτά πριν κλείσουμε την εστία, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακινώντας τη κατσαρόλα. Έτσι στο τέλος του μαγειρέματος,δημιουργείται μια παχύρρευστη σάλτσα με το άρωμα του ελαιολάδου που κάνει το φαγητό μας πολύ νόστιμο.
Τα πλατιά φασολάκια παραδοσιακά είναι έτοιμα . Σερβίρουμε με φέτα και ψωμάκι. Καλή σας απόλαυση!!!
-
Χαίρετε! Ονομάζομαι Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα
Οικιακή Μαγείρισσα
Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.