fbpx
Συνταγές

Γιουβαρλάκια παραδοσιακά (χωρίς αυγά) της κυρίας Αριστέας

Αγαπημένο φαγητό σε όλους μας τα γιουβαρλάκια παραδοσιακά (χωρίς αυγά). Θα έλεγα μαμαδίστικο φαγητό γεμάτο αναμνήσεις.
Το βασικό συστατικό είναι ο μοσχαρίσιος κιμάς που ενώνεται με το ρύζι και φρέσκα μυρωδικά. Είναι εύκολο φαγητό,ελάτε να το φτιάξουμε.

  • Prep Time10 min
  • Cook Time30 min
  • Total Time40 min
  • Cuisine
    • Greek
  • Course
    • Main Course

Για το μείγμα του κιμά:

  • 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα καλά πλυμένο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά δυόσμο φρέσκο ή 1 κουταλάκι ξερό
  • 1 κουταλιά βασιλικό φρέσκο ή 1 κουταλάκι ξερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σούπα:

  • 1/4 φλ ρύζι Καρολίνα
  • 1 καρότο (προαιρετικό) σε ότι σχήμα θέλουμε
  • 2-3 φύλλα σγουρού ή απλού μαρουλιού ψιλοκομμένα
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • αλάτι

Προετοιμασία για τα γιουβαρλάκια παραδοσιακά (χωρίς αυγά) της κυρίας Αριστέας:

1

Πλένουμε το ρύζι πολύ καλά και το βάζουμε στο κιμά μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι,τα μυρωδικά,το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.

2

Ζυμώνουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

3

Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα τοποθετούμε στη πιατέλα.

4

Σε κατσαρόλα με βάθος, βάζουμε νερό να βράσει μέχρι τη μέση περίπου.

5

Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε ένα- ένα τα μπαλάκια που φτιάξαμε.Προσθέτουμε το πλυμένο ρύζι και τα καρότα (προαιρετικα) και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.

6

Κατόπιν ρίχνουμε το αλάτι ,τα ψιλοκομμένα μαρουλάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για αλλά 10 λεπτά.

7

Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και συνεχίζουν να σιγοβράζουν για άλλα 10 λεπτά.(Αν χρειαστεί λίγο νερό βάζουμε ζεστό μη κοπεί το βράσιμο)

Η σούπα έχει χυλώσει τώρα και τα γιουβαρλάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Ένα μαμαδίστικο φαγητό γεμάτο αρώματα!

  • Οικιακή Μαγείρισσα

    Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.

Leave a Comment