Ταραμοσαλάτα ονειρεμένη , ένα ορεκτικό που δεν αφήνει κανέναν χωρίς να το δοκιμάσει.Βασικό συστατικό είναι ο ταραμάς (αυγά ψαριών) που αναμειγνύουμε με ψωμί δύο- τριών ημερών, με κρεμμύδι, με ελαιόλαδο και λεμόνι. Ανυπομονώ όμως να σας δείξω πως την έφτιαξα.
- Prep Time10 min
- Cook Time10 min
- Total Time20 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για την ονειρεμένη ταραμοσαλάτα:
- 200γρ ταραμάς κόκκινος (ή λευκός )
- 3 φέτες σταρένιο ψωμί δύο ή τριών ημερών
- 1 κρεμμύδι λευκό μεσαίου μεγέθους
- 2 λεμόνια στυμένα και σουρωμένα
- 2/3 από 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Προετοιμασία για ταραμοσαλάτα ονειρεμένη της κυρίας Αριστέας:
Ξεκινάμε κόβοντας το ψωμί και το βάζουμε σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει, για 10 λεπτά.Βγάζουμε τη κόρα του.
Παίρνουμε λίγο λίγο από το ψωμί και το στίβουμε να φύγει εντελώς το νερό του.
Στο κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια σε κομματάκια και αφήνουμε να χτυπηθούν (Αν θέλουμε να έχει λιγότερη οξύτητα το κρεμμύδι όταν το τρίψουμε, ρίχνουμε νερό και το ξεπλένουμε,ενώ στίβουμε να μη μείνει υγρασία)
Αν δεν μας πειράζει η οξύτητα του κρεμμυδιού τότε στο κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε μαζί με τα κρεμμύδια , το νωπό ψωμί , το ταραμά και αφήνουμε όλα να πολτοποιηθούν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό των λεμονιών εναλλάξ , να χτυπηθεί το μείγμα,να ομογενοποιηθεί να γίνει μια κρέμα παχιά. Δοκιμάζουμε τη ταραμοσαλάτα και προσθέτουμε λίγο λεμόνι ή ελαιόλαδο ακόμη, αν χρειάζεται.
Το επόμενο βήμα είναι να τη βάλουμε σε αεροστεγή δοχείο στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Λίγα μυστικά:
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με καλαμποκέλαιο ή μισό – μισό. Αλλά το ελαιόλαδο καλής ποιότητας ταιριάζει τόσο πολύ με το ταραμά που του δίνει εξαιρετική γεύση. Γίνεται μια ταραμοσαλάτα ονειρεμένη! Απόλυτο ορεκτικό, με ψωμί σταρένιο ή ολικής, ελιές και ότι άλλο θέλετε να τη συνδυάσετε. Καλή σας απόλαυση.
-
Χαίρετε! Ονομάζομαι Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα
Οικιακή Μαγείρισσα
Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.