Πιτοκεφτεδάκια τυλιχτά, αγαπήσατε πολύ τα αφράτα κεφτεδάκια φούρνου που φτιάξαμε! Ήρθε η ώρα να τα δούμε αλλιώς. Είμαι πολύ σίγουρη ότι θα ξετρελαθείτε μόλις τα δοκιμάσετε. Ξεκινάμε τη συνταγή …
- Prep Time15 min
- Cook Time30 min
- Total Time45 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για τα πιτοκεφτεδάκια τυλιχτά της κυρίας Αριστέας:
- Πίτες για σουβλάκια
- 4 πατάτες μέτριες
- 1 ντομάτα σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- Αφράτα μοσχαρίσια κεφτεδάκια φούρνου
- της Αριστέας
- Τζατζίκι μερακλίδικο της Αριστέας
- Λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί κομμένα σε κομμάτια για όσα τυλιχτά θα φτιάξουμε.
Προετοιμασία για τα πιτοκεφτεδάκια τυλιχτά:
Έχουμε βάλει τα κεφτεδάκια στο φούρνο να ψηθούν όπως αναφέρετε στη συνταγή.
Ετοιμάζουμε το τζατζίκι μερακλίδικο, σύμφωνα με τη συνταγή. Το βάζουμε στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες,τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σαν τσιπς, όπως στη φωτογραφία.
Βάζουμε σε κατσαρόλα με βάθος το σπορέλαιο ή μισό μισό με ελαιόλαδο ή όπως συνηθίζετε όταν τηγανίζετε, σε δυνατή φωτιά .
Ρίχνουμε τις πατάτες, δεν τις ανακατεύουμε μόνο κουνάμε τη κατσαρόλα να έρθουν στο ίδιο επίπεδο όλες.Το λάδι πρέπει να σκεπάζει τις πατάτες!
Έχουμε βγάλει τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα διατηρούμε σκεπασμένα σε σκεύος να παραμείνουν ζεστά.
Στο ζεστό φούρνο βάζουμε 4 πίτες ελαφρώς λαδωμένες να ψηθούν για 5 λεπτά, τις γυρίζουμε και κλείνουμε το φούρνο!
Με μια σπάτουλα γυρίζουμε τις πατάτες,που έχουν πάρει ένα όμορφο ξανθό χρώμα και μόλις γίνει το ίδιο, σε 2 λεπτά κλείνουμε τη φωτιά και βγάζουμε τις πατάτες.Τις τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το λάδι τους.Αλατίζουμε.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις ντομάτες και τα κρεμμύδια.
Ανοίγουμε το ένα από τα φύλλα λαδόκολλας που κόψαμε και τοποθετούμε τη πίτα σε σημείο να φαίνεται το 1/3 της.
Στρώνουμε κατά μήκος δύο κεφτεδάκια κομμένα στη μέση, δεξιά βάζουμε τζατζίκι, πάνω του πατάτες και αριστερά ντομάτες και κρεμμύδια.
Κρατάμε τη πίτα σταθερά, το χαρτί που εξέχει κάτω, το γυρίζουμε προς τα πάνω για να μη φύγουν τα υλικά καθώς τρώμε, και τυλίγουμε πρώτα δεξιά και μετά αριστερά να αγκαλιάσει τη πίτα.
Καλή σας όρεξη. Εύχομαι να απολαύσετε τα πιο νόστιμα πιτοκεφτεδάκια!
-
Χαίρετε! Ονομάζομαι Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα
Οικιακή Μαγείρισσα
Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.