Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε αφράτα κεφτεδάκια φούρνου; Ναι φούρνου χωρίς τηγάνισμα και χωρίς αλεύρωμα . Κεφτεδάκια για όλη την οικογένεια! Με τι θα τα συνοδεύσουμε; Με σπαγγέτι και σάλτσα ντομάτας και βασιλικού.
- Prep Time10 min
- Cook Time25 min
- Perform Time30 min
- Total Time1 hr 5 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για Αφράτα μοσχαρίσια κεφτεδάκια φούρνου της κυρίας Αριστέας:
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι λευκό τριμμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου πολτό
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 φέτες ψωμί σίκαλης η ολικής
- 1 κουταλάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1/2 κουταλάκι ξερό τριμμένο
- 1 κουταλάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή 1/2 κουταλάκι ξερό τριμμένο
- 1 κουταλάκι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1/2 κουταλάκι ξερό τριμμένο.
- 1 κουταλιά από τη σάλτσα ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
Μαγειρεύοντας τα Αφράτα μοσχαρίσια κεφτεδάκια φούρνου:
Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού σε μπολ με νερό ,να μουλιάσουν.Τις στύβουμε με τα χέρια μας πολύ καλά, να φύγει το περίσσιο νερό.
Σε μπολ βάζουμε το κιμά,το ψωμί, το τριμμένο κρεμμύδι,το πολτό σκόρδου,τα μυρωδικά, τη κουταλιά σάλτσας,το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Φοράμε γάντια και αρχίζουμε να ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε, ιδανικό είναι το μέγεθος ενός καρυδιού.
Βάζουμε τα κεφτεδάκια στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 25 λεπτά περίπου,ανάλογα πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.
Μόλις αρχίσουν να σκουραίνουν από πάνω, ανακινούμε το ταψί να γυρίσουν θέση και γυρίζουμε με ένα κουτάλι όσα δε γύρισαν.
Μόλις πάρουν αυτό το υπέροχο χρώμα που σε ξεσηκώνουν να τα δοκιμάσεις αμέσως τα αποσύρουμε από το φούρνο και τα τοποθετούμε πάνω στην εστία.
Ήρθε η ώρα να τα σερβίρουμε με σπαγγέτι και τη σάλτσα ντομάτας και βασιλικού.Καλή σας απόλαυση!
-
Χαίρετε! Ονομάζομαι Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα
Οικιακή Μαγείρισσα
Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.