Οι μπάμιες ψητές στο φούρνο μοναδικές σε γεύση, είναι στεγνές χωρίς τα υγρά που βγάζουν αν μαγειρευτούν στη κατσαρόλα. Ένα είναι το σίγουρο . Ότι βάζοντας τα υλικά αυτά παίρνουν τέτοιο άρωμα που δε θέλεις να μείνεις στο ένα πιάτο.Μη καθυστερούμε όμως, ας ξεκινήσουμε τη συνταγή.
- Prep Time5 min
- Cook Time50 min
- Total Time55 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για τις μπάμιες ψητές στο φούρνο:
- 1 κιλό μπάμιες κατεψυγμένες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 μέτρια λευκά κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 μικρές σκελίδες σκόρδου
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε τετραγωνάκια
- 100 γρ χυμό ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 6 Φύλλα βασιλικού ή 1/2 κουταλάκι ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μαγειρεύοντας τις μπάμιες ψητές στο φούρνο της κυρίας Αριστέας:
Απλώνουμε τις μπάμιες στο ταψί και χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια.
Κόβουμε τις ντομάτες σε τετραγωνάκια και τις ρίχνουμε πάνω στις μπάμιες.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το βασιλικό και προσθέτουμε και τις δύο σκελίδες.
Ανακατώνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε σε όλο το ταψί.
Τοποθετούμε το ταψί σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς C αερόθερμο. Ψήνουμε για 50 λεπτά.
Ανακινούμε συχνά το ταψί με γάντι. Αν παρατηρήσουμε ότι παίρνει πολύ γρήγορα χρώμα και δεν έχουν ψηθεί ,σκεπάζουμε το ταψί, με καπάκι αν έχει ή ότι χρησιμοποιείτε.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο, έχει πήξει η σάλτσα, οι μπάμιες είναι ψημένες και στεγνές χωρίς τα υγρά που βγάζουν συνήθως στη κατσαρόλα.
Η μυρωδιά και η γεύση τους είναι μοναδική.
Συνοδεύουμε τις μπάμιες με φέτα και ψωμάκι. Σας εύχομαι καλή σας απόλαυση!
-
Χαίρετε! Ονομάζομαι Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα
Οικιακή Μαγείρισσα
Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.