fbpx
Συνταγές

Φιλετάκια κοτόπουλου στο φούρνο της κυρίας Αριστέας

Μια ελαφριά συνταγή ιδανική για τα παιδιά και για όσους κάνουν διατροφή.Όσον αφορά την αγορά επιλέγουμε συσκευασμένα φιλετάκια από επώνυμες εταιρείες, επειδή τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες για την ασφάλεια και την υγιεινή του προϊόντος.Διαλέγουμε να έχουν ροδαλό χρώμα και όχι με μελανά σημάδια.
Το ψήσιμο των φιλέτων κοτόπουλου γίνεται σε αντικολλητικό τηγάνι,αλλά και στο φούρνο που η γεύση τους γίνεται πιο ιδιαίτερη!

  • Prep Time5 min
  • Cook Time1 hr
  • Total Time1 hr 5 min
  • Cuisine
    • Greek
  • Course
    • Main Course

Για τα φιλετάκια κοτόπουλου στο φούρνο:

  • 1 πακέτο φιλετάκια από μπούτι ή από στήθος κοτόπουλου
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
  • 1 κουταλιά ρίγανη ξερή
  • 1/2 κουταλάκι θυμάρι ξερό (προαιρετικό)
  • 1/2 κουταλάκι δεντρολίβανο ξερό (προαιρετικό) ή ένα κλαδάκι φρέσκο που το αφαιρούμε μετά το ψήσιμο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml νερό

Μέθοδος ψησίματος για τα φιλετάκια κοτόπουλου στο φούρνο:

1

Πλένουμε καλά τα φιλετάκια μας και τα τοποθετούμε στο πυρέξ ή σε ταψάκι.

2

Ρίχνουμε τη ρίγανη, το θυμάρι,το δεντρολίβανο, το αλάτι ,το πιπέρι,το ελαιόλαδο,τα σκόρδα και το νερό.

3

Ψήνουμε σε αερόθερμο στους 180 βαθμούς ή σε αντιστάσεις στους 200 βαθμους για 1 ώρα.

4

Στη μισή ώρα περίπου ψησίματος τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά τους.

5

Ελέγχουμε πάντα, ανάλογα με το φούρνο ίσως ψηθούν νωρίτερα.

Καλή σας όρεξη! Συνοδεύονται με σαλάτα εποχής ,με ψητές πατάτες ή με πιλάφι.

  • Οικιακή Μαγείρισσα

    Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.

Leave a Comment