Υλικά για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι δυνατό (για ψωμί)
- 350 ml χλιαρό νερό
- 1 κύβος νωπή μαγιά 25 γρ.
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι) – προαιρετικά
Υλικά για την επικάλυψη:
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 200 γρ. πεπερόνι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ζύμη: Σε ένα μπολ, βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε 5-10 λεπτά να αφρίσει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τα βότανα (αν θέλουμε) και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
- Ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
- Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
- Επικάλυψη: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C, αν έχει δυνατότητα για ψησίσιμο σε ψηλή θερμοκρασία. Αν όχι, ψήνουμε στους 220°C.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2-3 μέρη, ανάλογα με το πόσες πίτσες θέλουμε να φτιάξουμε.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο με πλάστη ή με τα χέρια μας.
- Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη, αφήνοντας 1 εκ. περιθώριο γύρω από το άκρο.
- Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και το πεπερόνι.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.
- Ψήνουμε την πίτσα για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρουμε.
Συμβουλές:
- Για πιο τραγανή ζύμη, ψήστε την πίτσα σε ζεστή πλάκα ή σε πέτρα ψησίματος.
- Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά στην πίτσα σας, όπως μανιτάρια, κρεμμύδι, πιπεριά, ελιές κ.λπ.
- Αν θέλετε πιο πικάντικη πίτσα, προσθέστε λίγο πιπέρι καγιέν στη σάλτσα ντομάτας.
Καλή όρεξη!
Αυτή η πίτσα απλά δεν υπάρχει! Η ζύμη βασίλισσα με το πλούσιο φόρεμα της τα τυριά και το στέμμα της τα πεπερονι! Λατρεία σκέτη! Υποκλίνομαι ! Καταπληκτική συνταγή!