Αυτά τα μπισκότα είναι μια νόστιμη και εύκολη λιχουδιά, γεμάτα με γεύση από τα κράνμπερις, το πορτοκάλι και τα καρύδια.
Υλικά:
- 230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- 310 γρ. αλεύρι
- 2 καψάκια βανιλίνη
- 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 400 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
- 200 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σιγά σιγά, προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν.
- Τέλος, ρίχνουμε τα κράνμπερις και τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Με ένα κουτάλι για το παγωτό, παίρνουμε από το μείγμα δόσεις των 30-40 γραμμαρίων και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί πριν τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κράνμπερις με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα.
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα ή φιστίκια.
- Για πιο τραγανά μπισκότα, ψήστε τα για 1-2 λεπτά παραπάνω.
- Φυλάξτε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 ημέρες.
Καλή όρεξη!