Υπάρχουν διάφορες συνταγές για σπιτικό παγωτό σοκολάτα, με ή χωρίς παγωτομηχανή. Εδώ θα σας παρουσιάσω δύο εύκολες και νόστιμες επιλογές:
Παγωτό Σοκολάτα με 3 Υλικά (Χωρίς Παγωτομηχανή)
Υλικά:
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 200γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
- 300γρ. κουβερτούρα σοκολάτας, τεμαχισμένη
Εκτέλεση:
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για 4-5 ώρες, ανακατεύοντας κάθε ώρα περίπου για να αποφύγετε το σχηματισμό κρυστάλλων πάγου.
- Απολαύστε το παγωτό σας!
Παγωτό Σοκολάτα με Παγωτομηχανή
Υλικά:
- 500γρ. γάλα
- 200γρ. ζάχαρη
- 100γρ. κακάο
- 4 κρόκοι αυγών
- 200γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το κακάο.
- Χτυπήστε τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ μέχρι να ασπρίσουν.
- Σιγά σιγά, ρίξτε το ζεστό μείγμα γάλακτος στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αφήστε την κρέμα να κρυώσει τελείως.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Απολαύστε το παγωτό σας!
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στο παγωτό σας ξηρούς καρπούς, σοκολατάκια, κομμάτια μπισκότου ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας.
- Για πιο πλούσια γεύση σοκολάτας, χρησιμοποιήστε κουβερτούρα με υψηλό ποσοστό κακάο.
- Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, μπορείτε να βάλετε το μείγμα στην κατάψυξη και να το ανακατεύετε κάθε 30 λεπτά για 2-3 ώρες, μέχρι να πήξει.
- Φροντίστε να σερβίρετε το παγωτό σας αφού μαλακώσει ελαφρώς στην κατάψυξη.
Καλή όρεξη!