Υλικά:
- 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου (προτείνουμε στο e-fresh και ΑΒ )
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι μπαλσάμικο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μέλι, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, το τσίλι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέστε τις φτερούγες κοτόπουλου στο μπολ και ανακατέψτε καλά, μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη μαρινάδα.
- Απλώστε τις φτερούγες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ρίξτε από πάνω το ελαιόλαδο και ψήστε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
- Σερβίρετε ζεστές με την αγαπημένη σας σάλτσα.
Προτάσεις:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά στη μαρινάδα, όπως σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη, ή κάρι.
- Αν θέλετε οι φτερούγες σας να είναι πιο πικάντικες, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο τσίλι σε σκόνη.
- Μπορείτε να ψήσετε τις φτερούγες και σε air fryer στους 180°C για 20-25 λεπτά.
- Συνοδεύστε τις φτερούγες σας με δροσερή σαλάτα, ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή όρεξη!