Αυτό το πιάτο είναι μια κλασική και αγαπημένη επιλογή για ζυμαρικά. Η πλούσια και γευστική κόκκινη σάλτσα συνδυάζεται τέλεια με τις πένες, δημιουργώντας ένα χορταστικό και απολαυστικό γεύμα. Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για τις καθημερινές, ενώ μπορείτε να την προσαρμόσετε εύκολα στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις.
Συνταγή:
Υλικά:
- 500g πένες ( προτείνουμε πένες 500γρ , πένες ολικής 500γρ και πένες τρικολόρε )
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 λίτρο χυμό ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
- Σουρώνουμε τις πένες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά για να δέσουν τα υλικά.
- Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και φρέσκο βασιλικό (προαιρετικά).
Προτάσεις:
- Μπορείτε να προσθέσετε στην σάλτσα διάφορα λαχανικά, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή καρότα.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιμά αντί για πελτέ ντομάτας.
- Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά της αρεσκείας σας, όπως πάπρικα ή τσίλι.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πένες με άλλο είδος ζυμαρικών.
Καλή όρεξη!